MAGNACLEAN

Känns det som din värmepump blivit trött och eller att energin kostar allt mer. 

Då har vi en förståelig förklaring och den heter korrosion, detta är något som ständigt pågår i våra värme och kylsystem. Blandningen av alla material vi har i våra rörsystem såsom mässing, koppar, rostfritt, gjutjärn och div andra legeringar och vatten, dessa tillsammans rostar.

Detta bildar något som kallas magnetit. 96% av alla föroreningar i vårt värme och kylvatten är magnetiskt. Denna magnetit strömmar runt i våra system och sätter igen värmeväxlare, sätter sig som isolering på insidan av våra rör och element så värmen kommer helt enkelt inte ut dit vi vill, nämligen i våra rum.
Många känner att varmvattnet var bättre förr, men ser att panntermometern står på 80 grader som alltid, det är samma sak (magnetit) sitter och isolerar beredarväggen. Med Magnaclean fås en dokumenterad besparing på upp till 10%. Det är enkelt, Vi monterar ett Magnaclean filter i rätt storlek tillsätter ett rengöringsmedel sedan är processen igång, Detta medel åker runt i systemet och löser upp all magnetit.

Tiden för detta beror på olika faktorer, systemstorlek,flöde, temperaturomr och ålder. 20-90dgr. Efter detta kommer vi tillbaka och vibrerar elementen och tillsätter ett konserveringsmedel. Efter att systemet konserverats så dör vattnet och all korrosion upphör. Vibrationer i elementen ger 30% bättre resultat.

Dessa kemikalier är naturligtvis miljögodkända och får hällas i vilket avlopp som helst. Vi har här pratat om att Magnaclean tar upp alla 96% av magnetit, men det fattas 4% tänker vissa. Då filtret även är utrustat med ett partikelfilter så tar vi även de sista föroreningarna som inte är magnetiska (4%).Detta filter är inget som blir fullt och skapar driftstörningar. Magnetkraften i detta är så avvägd att det slutar helt enkelt plocka magnetit när det är fullt, så tryckförluster är knappt mätbara, För den som undrar hur små partiklar det fångar upp så är svaret 0,008 micron, så det krävs ett riktigt mikroskop för att se detta.

Klicka HÄR för att se film om magnaclean. 

Låter detta intressant, kontakta oss för mer information.